Kaffekurs: Fermentering med Claudia Lovo

Kaffekurs: Fermentering med Claudia Lovo - Kafferäven

Kaffekurs: Fermentering med Claudia Lovo & Kafferäven

Vad betyder "anaerobic"? Vad är "Carbonic Maceration"? Varför smakar fermenterat kaffe annorlunda?

Under denna kaffekurs om fermentering kommer vi och Claudia Lovo på ett konkret sätt visa vilka steg som kaffebären går igenom efter skörd för att fermenteras och torkas och varför processen kallas "anaerobic". Claudia Lovo driver torkstationen Bridazul och gården El Arbol och har många års erfarenhet av allt som rör kaffe från skörd till export.  Claudia tar med sig experimentlotter från Bridazul och andra gårdar i området som vi koppar tillsammans. I biljettpriset ingår även en påse med 250g rostat kaffe från Nicaragua. 

Under de två första veckorna av februari åker Per, Susanna och Sima till Nicaragua för att hälsa på hos producenter och smakar på årets kaffeskörd. På gården El Àrbol som Claudia och Tim driver får de vara med i hela processen fån plockandet av kaffebäret till det rostade kaffet. Tim går igenom efterskördsprocessen och visar de fermenteringsmetoder som han experimenterar med på Bridazul. 

  • När: Onsdag 28 februari 16.30-18-30 
  • Var:  Kafferäven Rosteri & Butik
  • Vad ingår: Kunskap och koppning, och du får med dig 250g kaffe hem.

 

 

Förresten!

Lördag och söndag 24-25 februari hålls Nordic Coffee Fest i Eriksbergshallen i Göteborg, du hittar oss i Roasters Village där vi brygger, dricker och pratar kaffe kaffe kaffe. Följ länken om du är sugen på en kaffefest!