Gå till innehåll

Land

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Specialkaffekalender 2022 5/12 - Kafferäven

Specialkaffekalender 2022 5/12

5/12 Finca Selena | Honduras | Catuai | Våtförädlad

När vi startade Kafferäven för 10 år sedan hade vi kaffe från Honduras och nu är det äntligen dags igen. José Trinidad Gutierrez är kaffeproducent i området Mintecillos i Honduras, han berättar för oss att "kaffeodling är en familjetradition". Han bor på sin gård med fyra barn och ett barnbarn.



José har arbetat med kaffe i 42 år och sedan 12 år tillbaka på gården FInca Selena som han döpt efter sin dotter. Gården ligger på en höjd av 1750 meter över havet och här odlar José Caturra, Typica, Catuai och Paraniema som alla hålls åtskilda vid skörd. Utöver kaffe odlas fruktträd och träd till virke. Tvätt och torkning av kaffet efter skörd tas om hand på gården och här sparas allt organiskt material för att användas som näring till jorden. Lotten som vi har köpt till årets Specialkaffekalender är en Typica som plockats när bären var röda och mogna, de skalas samma dag de skördas och tvättas och torkas sedan på upphöjda bäddar i 16 dagar.

Tidigare inlägg
Nytt inlägg
Stäng (esc)

Vi flyttar till ett nytt utrymme!

Vi flyttar Ash, våran rost, till vårt nya rosteri. Detta sker mellan den 26 oktober och den 2 november. Vi är förberedda på alla händelser men vi föreslår att du beställer kaffe före dessa datum för att säkerställa att det du önskar kommer i tid.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg